کلرید استرتریمونیوم

سورفکتانت های کاتیونی ساختاری دارند که در آن چهار اتم هیدروژن یون آمونیوم با گروه های آلکیل و متیل جایگزین می شوند. تبدیل یکی از اتم های هیدروژن به یک گروه آلکیل C12، C16، C18، یا C22 و سه اتم باقی مانده به گروه های متیل و استفاده از کلر به عنوان یون ضد، پرمصرف ترین سورفکتانت های کاتیونی مونو آلکیل، یعنی کلرید لوریل تری متیل آمونیوم، ستیل تری متیل آمونیوم را تشکیل می دهد. کلرید، کلرید استئارتریمونیوم و کلرید بهنتریمونیم. سورفکتانت های کاتیونی علاوه بر عملکرد امولسیونی، دارای اثراتی هستند که در سایر مواد آرایشی مانند ضدعفونی کننده، انعطاف پذیر و ضد الکتریسیته مو و ایجاد حسی صاف به پوست و مو دیده نمی شود. این احتمالاً به این دلیل است که پروتئین های تشکیل دهنده مو حاوی اسید گلوتامینیک و اسید آسپارتیک بیشتری نسبت به اسیدهای آمینه بازی هستند و خواص نسبتاً آنیونی دارند. به دلیل خواص، سورفکتانت های کاتیونی به طور گسترده ای در محصولات مراقبت از مو، مانند لوسیون های موج دائمی، رنگ های موی کلاس شبه دارویی و نرم کننده های موی ماندگار و آبکشی استفاده می شود. 2.2.2.1 ساختار و خواص امولسیون و خواص سورفکتانت های کاتیونی مونو آلکیل و دی آلکیل بسته به تعداد گروه های آلکیل وجود دارد. سورفکتانت های مونو آلکیل، امولسیون های موثر و ضروری برای لوازم آرایشی مراقبت از مو هستند. سورفکتانت های کاتیونی دی آلکیل شامل سورفکتانت های دی کوکویل، دی (C12-C18)، دی ستیل و دی استئاریل می باشند. سورفکتانت‌های دی آلکیل، امولسیون‌های ضعیفی هستند و نمی‌توان آنها را به تنهایی مورد استفاده قرار داد، اما باید با سورفکتانت‌های مونو آلکیل ترکیب شوند تا مواد تشکیل دهنده به کرم‌ها تبدیل شوند. آنها می توانند حس های مختلف استفاده را ارائه دهند که به نوع و مقدار سورفکتانت مونو آلکیل ترکیب شده بستگی دارد. یون های ضد احتمالی عبارتند از کلر، برم، متوسولفات و ساخارینات. کلر منجر به قوی ترین عملکرد امولسیون می شود، در حالی که برم باعث ایجاد امولسیون ضعیف تر می شود. متوسولفات بی خطر است اما در امولسیون ضعیف است. آنهایی که دارای گروه های آلکیل C16 و C18 هستند، امولسیون های قوی هستند. گروه‌های آلکیل طولانی‌تر رطوبت‌رسانی، صافی و احساس باقی‌مانده‌تر می‌دهند زیرا گروه‌های آلکیل طولانی‌تر آبگریزتر هستند (جدول 2.8). 2.2.2.2 سورفکتانت های مونو آلکیل کاتیونی Laurtrimonium Chloride این سورفکتانت کاتیونی دارای یک گروه آلکیل کوتاه C12 است و به عنوان یک امولسیون مناسب نیست. این یک حل کننده مناسب برای سیستم های شفاف است زیرا در دماهای پایین 2.2 سورفکتانت 51 رسوب نمی کند. همچنین یک حل کننده موثر برای کلرید ستیل تری متیل آمونیوم است و می تواند برای محصولات مراقبت از موی مایع استفاده شود. همچنین برای لوازم آرایشی شکلی قابل استفاده است زیرا به خوبی کف می کند. کلرید سیتریمونیوم CI R-N-CH - 3 CH3 CH3 این سورفکتانت با داشتن یک گروه آبدوست از ستیل (C16)، ظرفیت امولسیونی قوی دارد. این می تواند عملکرد امولسیونی کلرید behentrimonium و behentrimonium methosulfate را که دارای گروه های آلکیل بزرگ هستند، بهبود بخشد. این یک لمس سبک می دهد و عمدتا برای محصولات آرایش مو با آبکشی مناسب است. می توان از آن برای تولید محصولات مایع شفاف که در دماهای پایین کدر نمی شوند با ترکیب با کلرید لوریل تری متیل آمونیوم استفاده کرد. کلرید استئارتریمونیوم با داشتن استئاریل (C18) به عنوان گروه آلکیل، کلرید استئارتریمونیم مؤثرترین امولسیون است. این پرکاربردترین سورفکتانت کاتیونی برای محصولات ماندگار و شستشو دهنده است. ظرفیت امولسیون قوی دارد و برای نرم کننده های کرم مناسب است. بهنتریمونیم کلرید با داشتن یک گروه بهنیل که از C22 تشکیل شده است، بهنتریمونیم کلرید دارای ظرفیت امولسیون ضعیفی است و نمی تواند به خودی خود کرم کاتیونی تولید کند. ترکیب با یک سورفکتانت (های) کاتیونی یا غیریونی ضروری است، مانند کلرید ستریمونیوم و کلرید استئارتریمونیم. به دلیل داشتن گروه آلکیل بزرگ C22، آبگریز است و تمایل دارد روی مو باقی بماند.بنابراین، به طور گسترده ای در حالت دهنده های حرفه ای شستشو دهنده مو استفاده می شود. لمسی قوی، نرم و بسیار صاف می دهد. برای محصولات مراقبت از مو مناسب نیست زیرا احساس سنگینی می کند. Cetrimonium Bromide Br R-N-CH - 3 CH3 CH3 یون کلرید موجود در کلرید ستریمونیوم با برم جایگزین شد. این حس مشابهی را ایجاد می کند اما از نظر ظرفیت امولسیونی ضعیف تر از کلرید ستریمونیوم است. برای نرم کننده های شستشو دهنده مو استفاده می شود. 52 2 مواد اولیه لوازم آرایشی و بهداشتی Steartrimonium Bromide ساختار مشابه کلرید steartrimonium است با این تفاوت که یون ضد برم است. نسبت به کلرید استرتریمونیوم لطیف‌تر و نرم‌تر می‌دهد و برای درمان‌های حرفه‌ای مو استفاده می‌شود. Hydroxyethyl Oleyl Dimonium Chloride Cl R: Oleyl R-N-CH - 3 (CH2CH2O)y (CH2CH2O)y از آنجایی که گروه اولیل دارای ساختار پلی اکسی اتیلن است، در دماهای پایین پایدار است و بنابراین می تواند برای محصولات مراقبت از مو مایع شفاف استفاده شود. از آن در ترکیب با کلرید استرتریمونیوم برای تهیه کرم استفاده می شود. به دلیل داشتن گروه اولیل، خاصیت مرطوب کنندگی ایجاد می کند. از آنجایی که در محصولات باقیمانده تاثیر سنگینی ایجاد می کند، برای محصولات شستشو مناسب است. بهنیل PG-Trimonium Chloride Cl O R-O-CH - 2CHCH2-N-CH3 CH3 CH3 این سورفکتانت کاتیونی عملکرد امولسیون فی کاتیون را در مقایسه با کلرید بهنتریمونیم بهبود بخشیده است. به دلیل داشتن ترکیب پلی اکسی اتیلن، احساس نرمی و نرمی مطلوبی به شما می دهد، اما لمس کمی بیش از حد سبک است. بهنتریمونیم متوسولفات CH3OSO3 R-N-CH - 3 CH3 CH3 این سورفکتانت کاتیونی ظرفیت امولسیونی کمی کمتر از کلرید بنتریمونیوم دارد. از روغن های لانولین مشتق شده است و بنابراین حس مطلوبی به شما می دهد

نوشتن نظر :